خانه بهداشت دشت پیرغیب

۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

 



 پیشگیری از مسمومیت های قارچی

 

قارچ سمی"آمانیتا"

گونه‌های مختلف قارچ سمی وجود دارند، اما در این میان قارچ سمی بسیار کُشنده‌ای به نام «آمانیتا» وجود دارد. گونه های بسیار سمی این قارچ به نام آمانیتا فالوئیدس، آمانیتا ورنا و آمانیتا ویروزا دارای سمی مرگبار به نام «آمانیتن» هستند که با جوشاندن، خشک کردن و شستن از بین نمی رود. این سم جزو سموم مرگبار طبقه بندی می شود و میزان مرگ و میر آن طبق تمام منابع علمی بیش از 60 درصد است.

 

"آمانیتا" شرایط رشد خاصی دارد و رطوبت طولانی مدت خاک و نیز دمای کمتر از 20 درجه سانتی گراد به مدت طولانی و مستمر بستر رشد مناسبی برای این قارچ است.

ظاهر این قارچ بسیار شبیه قارچ خوراکی است و تشخیص آن برای افراد عادی بسیار دشوار است.

ویژگی خاصی که سم این نوع قارچ دارد این است که بلافاصله بعد از مصرف آن علائم مسمومیت ظاهر نمی شود و حال عمومی فرد کاملا عادی است.

 

بعد از حداقل شش ساعت تا سه روز علائم مسمومیت در افراد آشکار می شود و این علائم معمولا با دل پیچه، دل درد، استفراغ و سردرد شروع می شود. از آنجا که بروز علائم مسمومیت با فاصله یک تا دو روزه بعد از مصرف قارچ است بعضا افراد حتی ممکن است فراموش کنند که مسمومیت آنها در اثر مصرف این قارچ بوده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ مرداد ۹۷ ، ۱۳:۰۷
مرضیه صدیقی

 علامت کمبود ید در بدن

ید، ماده‌ی معدنی ضروری است که بیشتر در غذاهای دریایی وجود دارد. غده‌ی تیروئید شما از ید برای تولید هورمون‌های تیروئید استفاده می‌کند.



کمبود ید
ید، ماده‌ی معدنی ضروری است که بیشتر در غذاهای دریایی وجود دارد. غده‌ی تیروئید شما از ید برای تولید هورمون‌های تیروئید استفاده می‌کند. هورمون‌های تیروئید به کنترل رشد و ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده و حمایت از متابولیسم سالم کمک می‌کنند. متأسفانه، بیشتر از یک‌سوم افراد در سراسر دنیا، در معرض کمبودید هستند.

کسانی که بیشترین ریسک در کمبود ید را دارند:
. زنان باردار
. افرادی که در کشورهایی زندگی می‌کنند که ید بسیار کمی در خاکشان وجود دارد که شامل آسیای جنوبی، آسیای جنوب شرقی، نیوزلند و کشورهای اروپایی می‌شود.
. افرادی که از نمک‌های یددار استفاده نمی‌کنند.
. افرادی که تحت رژیم‌های گیاهخواری هستند.
از طرفی دیگر، کمبود ید در ایالات متحده‌ی آمریکا بسیار نادر است زیرا مقدار کافی ید در محصولات غذایی‌شان وجود دارد.


کمبود ید می‌تواند موجب علائم ناخوشایند و حتی شدیدی بشود که شامل تورم گردن، مشکلات مربوط به بارداری، افزایش وزن و مشکلات یادگیری می‌شود. علائم کمبود ید بسیار مشابه علائم کم‌کاری تیروئید هستند. از آنجایی که ید برای تولید هورمون‌های تیروئید به کار می‌رود، کمبود ید به این معنی است که بدن شما نمی‌تواند به مقدار کافی از این هورمون‌ها تولید کند و منجر به کم‌کاری تیروئید می‌شود.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ مرداد ۹۷ ، ۱۲:۴۴
مرضیه صدیقی